Inteligentna, energetski štedljiva vanjska rasvjeta s centralnim kontrolnim sustavom: saznajte više o novom, uzbudljivom istraživanju i razvoju GE Lighting-a!

GE Lighting trenutačno razvija inteligentnu, energetski štedljivu vanjsku rasvjetu na kampusu Instituta za tehničku fiziku i znanost o materijalima (MFA) Mađarske akademije znanosti (MTA) kao dio konzorcija koji uključuje Institut za informatiku i kontrolu MTA-a i Sveučilišta za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti (BME).

Instalacija ima prilagodljivu rasvjetu, što znači da rasvjetni uređaji povećavaju jačinu svjetlosti kada prolaze vozila ili pješaci. Osim što je poznata kao E+grid, instalacija također koristi i solarnu energiju, pohranu u baterijama i tehnologiju upravljanja energijom kako bi sustav mogao funkcionirati i izvan mreže. Kontrole i senzori, uključujući i podatke o vremenskoj prognozi, također su dio instalacije koja se povezuje s centralnim računalom gdje korisnici mogu upravljati sustavom i prikupljati vrijedne podatke.